Okänd man försökte locka med sig barn från skola

"Elever kontaktade personalen direkt"
0:32 min

Efter larm om en okänd man på Dalabergsskolan har skolan nu skickat ut ett brev till föräldrarna, men rektorn är inte alltför orolig.

Det var i tisdags som en okänd man försökte få med sig ett barn från Dalabergsskolan, det har elever på skolan berättat för personalen.

– Det var en man som tilltalade ett barn och försökte få henne att gå med, men det gjorde hon inte, säger Tina Tenggren, rektor på Dalabergsskolan.

Trots att skolan nu kontaktat polisen och föräldrarna till skolans elever så är rektor Tina Tenggren inte särskilt orolig. De har sagt till personalen att hålla extra koll men beskriver det i övrigt snarare som ett rutinärende.

– Vi kontaktar alltid säkerhetsavdelningen och polisen, också när det bara är rykten. Det är ingen stor händelse egentligen, men det är klart att det kan bli stora reaktioner eftersom sådant här skapar oro. Men vi har rutiner för det och vi följer alltid dem och vi har uppmanat personalen att ha extra uppsikt över eleverna, säger hon.

Dalabergsskolan har elever från förskoleklass till årskurs fem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".