Försökte bita läppen av väktare och slog sin fru med rosor

En man i Bengtsfors döms nu för en rad brott. Bland annat har han slagit sin fru med rosor men också attackerat en väktare.

20-åringen i Bengtsfors döms för en rad olika brott: Misshandel, grov kvinnofridskränkning, ofredande, häleri, ringa skadegörelse och ringa narkotikabrott.

Förutom att han slagit, sparkat och kastat saker på sin fru och attackerat hennes släktingar och flera andra män, gått in i en butik, slitit loss larmen från kläder och rotat runt i kassan.

Då larmade butikspersonalen väktaren som försökte stoppa mannen. Då anföll han. Kan kastade sig över väktaren och i förhör beskriver butikspersonalen det som att han böjde sig över väktaren och gav honom en kyss – det han gjorde var att bita väktaren i underläppen och slita så hårt att den nästan lossnade.

Väktaren har i förhör sagt att skadan kände sig hemsk och att han kände sig äcklad.

Mannen förnekar alla åtalspunkter utom ringa narkotikabrott, men Vänersborgs tingsrätt tycker att bevisen talar mot honom och dömer honom till ett års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".