Bild på Camilla Klauffeldt, verksamhetschef Kunskapsförbundet väst
Bild på Camilla Klauffeldt, verksamhetschef Kunskapsförbundet väst. Foto: Maria Johansson / Sveriges Radio

Gymnasieskola vill ha utomhuskameror

Camilla Klauffeldt: Hänt två gånger att de skjutit mot skolan
1:14 min

Skotthål i fönster, bråk i korridorer och uppeldade kollegieblock. Nu vill Nils Ericsonsgymnasiet ha kameraövervakning även utomhus.

Från juni 2016 har det skett ett hundratal anmälda händelser bland annat stölder, vandalisering och våld. Under sommaren 2017 skickade Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan in en ansökan om kameraövervakning.

I våras förvärrades situationen när det var skottlossning i området kring skolan. Vid två tillfällen under helger avlossades skott mot rutor uppe på skolans tak.  

– Självklart är det allvarliga händelser. Det handlar om rena lokalskador och det är klart man tänker att det skulle kunna gå steget längre och hända något mer, säger Camilla Klauffeldt, verksamhetschef i gymnasieskolorna i Kunskapsförbundet i väst.

I samband med totalrenovering valde Nils Ericsongymnasiet att se över sin säkerhet. I samma veva ansöktes det om kameror utomhus och passerbrickor införskaffades till elever och personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".