Sal 3 på Göteborgs tingsrätt. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Den misstänkta idrottsledaren släpptes i förra veckan men är forrtfarande misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt tvång. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Utredningen kring misstänkt idrottsledare växer

Utredningen kring den idrottsledare i Fyrbodal som misstänks för flera fall av sexuellt ofredande växer.

Ytterligare tre personer kan ha utsatts vilket gör att det nu rör sig om sammanlagt nio personer som är målsäganden i utredningen.

Mannen släpptes från häktet i förra veckan men är fortfarande misstänkt, och nu har alltså antalet misstänka offer vuxit från sex till nio.

Det var i början av september som P4 Väst kunde avslöja att idrottsledaren polisanmält. Sedan dess har härvan växt. 

Idrottsledaren har varit aktiv i två klubbar, som båda stängde av honom så fort de fick vetskap om polisanmälningarna.

– Är det såhär stor omfattning så är det hemskt. Skulle det ha hänt en gång är det hemskt, är det femton är det femton gånger värre, sa ordföranden i en av de klubbarna som idrottsledaren varit engagerad i.

De misstänkta brotten ska ha skett på flera platser och orter runt om i Västsverige. Bland annat misstänker polisen att brotten ska ha skett på platsen där idrottsledaren är skriven, men också i en kyrklig lägergård.

– Det är yngre personer som han känner som gjort anmälningarna, sa polisen Göran Gustafsson.

Idrottsledaren nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".