Granit Berisha i Grebbestad
1 av 2
Granit Berisha, målskytt och matchvinnare för sitt Grebbestad. Foto: Marika Arvidsson/Sveriges Radio
Tränare Matti Demegård i Grebbestad
2 av 2
Grebbestads tränare Matti Demegård efter vinsten mot Lerum Foto: Marika Arvidsson/ Sveriges radio

Grebbestads dröm om serieseger lever vidare

Granit Berisha: Vi ska se till att gå upp
1:13 min

Tabellettan i herrarnas division 2, Grebbestad, skapade mängder med chanser mot tabelljumbon Lerum, men trots det slutade matchen endast 1-0.

På ett blött och lerigt Siljevi tog seriesuveränerna Grebbestad emot tabelljumbon Lerum. När lagen möttes i våromgången avgick Lerum med segern med 2-1, när det var dags för returmöte var det Grebbestads tur att jubla, då man till slut kunde vinna med 1-0.

Under de inledande fem minuterna av första halvlek hade Grebbestad skapat inte mindre än fem chanser, varav en trippelchans där Lerums målvakt fick chansen att visa upp sig. Spelet under första halvlek var mestadels förlagt på Lerums planhalva med Grebbestad som det bollförande laget.

Grebbestad skapade en hel del målchanser, men vid flera tillfällen var sista passningen inte tillräckligt bra eller så stod Lerums målvakt i vägen med flertalet vassa räddningar vilket höll Lerum kvar i matchen.

Vid några tillfällen tilläts Lerum kontra och hade två-tre chanser i matchen som hade kunnat resultera i mål, om inte Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg stått i vägen.

Andra halvlek fortsatte i samma stil som i första, med ett Grebbestad som försökte rulla och spela boll längs med en plan, som erbjöd ett minst sagt blött och studsigt underlag till följd av den mängd regn som fallit den senaste tiden.

I den 83:e minuten bröt till slut ett efterlängtat vrål ut över Siljevi, då Granit Berisha mycket snyggt, och rättvist, kunde placera in bollen och ge Grebbestad ledningen med 1-0. Ett resultat som stod sig matchen ut och laget kunde bärga ytterligare tre poäng.

Grebbestad leder fortsatt serien med 55 poäng framför jagande Karlstad BK på 52 poäng och FC Trollhättan på 51 poäng. Tre omgångar återstår av serien, härnäst väntar tabellfyran Gauthiod för Grebbestad, medan FC Trollhättan möter Vänersborgs FK som just nu ligger på femte plats i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".