GKN Aerospace i Trollhättan.
GKN Aerospace i Trollhättan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Ny vd för GKN tror på ljus framtid

Joakim Andersson: Det känns väldigt stabilt
1:53 min

Den nya vd:n Joakim Andersson tror att det kan bli nyanställningar i Trollhättan framöver och han tycker att GKN står väl rustat inför framtiden.

– GKN känns väldigt stabilt och framåt. Tillväxten totalt sett inom flygindustrin är mycket god och vi ligger rätt rustade. Vi ser på framtiden med tillförsikt, säger den nye vd:n Joakim Andersson till P4 Väst.

GKN är den största privata arbetsgivare i Fyrbodal och har runt 2 000 anställda.

Under året har företaget anställt närmare 80 personer, enligt fackförbundet IF Metall, och den nya vd:n Joakim Andersson tror att det kan bli fler nya jobb framöver.

– Så som marknaden växer och så som det går för oss så har det växt rätt så bra i Trollhättan under året. Jag ser ingen risk att det behöver gå åt andra hållet i alla fall, säger han.

Men Andersson ser flera utmaningar framöver.

– Miljöpåverkan är ju alltid en möjlighet och en utmaning. Den driver stora teknologiförändringar och vi behöver förbättra våra motorer hela tiden. När du gör det så blir det ju alltid en utmaning i en sådana här industri, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".