Gärningsmannen Anton Lundin Pettersson inne på skolan Kronan i Trollhättan - Skärmdump ur polisens förundersökning
1 av 2
Gärningsmannen Anton Lundin Pettersson inne på skolan Kronan i Trollhättan. Skärmdump ur polisens förundersökning.
Bilden på Anton Lundin Petterssons Facebook-profil.
2 av 2
Bilden på Anton Lundin Petterssons Facebook-profil.

Skolmördarens sista meddelande: Vill verkligen inte överleva

Mindre än en timme innan terrordådet på skolan Kronan i Trollhättan skickade gärningsmannen Anton Lundin Pettersson ett meddelande till sin vän, skriver Dagens Nyheter.

"Jag hoppas att de där jävla poliserna siktar ordentligt, jag vill verkligen inte överleva tumultet", skrev 21-årige Anton Lundin Pettersson strax före terrordådet på skolan i Trollhättan för två år sedan.

Under attacken på skolan högg han ihjäl tre personer med ett svärd och ytterligare en person skadades allvarligt.

Meddelandet, som skickades via en spelsajt till en holländsk vän, har hittills inte varit känt för polisen.

”Tjena mannen! Jag har inte mycket tid, så jag går rakt på sak. Jag kommer vara död inom de närmaste timmarna, max. Jag minns hur kul vi hade det när vi spelade Swtor (ett Star Wars-spel online, reds anm) tillsammans, och jag vill att du ska veta att du är den bästa vän jag någonsin haft. Du är fantastisk. Jag kommer sakna dig så mycket, även om jag vet att jag hade kunnat vara mer aktiv, men du känner mig, jag fucking hatar mig själv. Om det finns ett liv efter detta hoppas jag att vi ses där! Jag hoppas att de där jävla poliserna siktar ordentligt, jag vill verkligen inte överleva tumultet. Men i alla fall. Jag älskar dig. //Anton”, skrev han till sin vän.

Det återges i bok av journalisten Åsa Erlandsson, "Det som aldrig fick ske - skolattentatet i Trollhättan", som släpps på fredag.

Enligt Dagens Nyheter har Erlandsson gått igenom hundratals nätsidor där mördaren lämnat digitala spår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".