IFK Uddevallas futsal
Huvudtränaren Angelo Vega är aktiv på bänken. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio

Futsaltränare slutar efter spelaruppror

Angelo Vega: Jag kommer sakna allihopa
0:37 min

Svenska mästarna i futsal, IFK Uddevalla, står nu utan tränare. Angelo Vega avgår efter att spelarna efterlyst en annan spelidé. – Jag kommer sakna allihopa, säger Angelo Vega.

Det har varit mycket positiva tongångar kring IFK Uddevalla. Förra säsongen blev laget svenska mästare i futsal för första gången.

Laget kvalade också till den europeiska turneringen Uefa futsal cup under sommaren.

Men nu blåser det lite snålare vindar kring klubben.

Lagets tränare, och en av de största futsalprofilerna i Uddevalla, Angelo Vega avgår nu. Därmed står de regerande svenska mästarna utan tränare med en seriestart runt hörnet.

Bakgrunden är ett spelaruppror.

Klubben skriver i ett pressmeddelande att "spelarna under ett utvecklingsmöte igår uttryckte en önskan att gå vidare med en ny spelidé baserad på landslagets utvecklande internationella spelstil". 

Det samtidigt som tränaren Angelo Vega tror mer på det spelsystem och upplägg laget har haft sedan tidigare. Därför slutar han nu.

– Jag kommer sakna allihopa. Jag har alltid stått för att vi är en familj och vi hade inte varit i den situationen vi är idag om det inte varit för
allihopa – och då menar jag verkligen alla: från de som står i kiosken till de som står och hjälper till, säger Angelo Vega till P4 Väst.

Nu ska IFK arbeta med att hitta en ny ledarorganisation och planen är att den ska kunna presenteras på en presskonferens nästa vecka.

– Vi siktar på att ha ny tränare klar i nästa vecka. Spelarna kände inte att vi kan vinna SM-guld med det spelet vi har nu och de har all rätt att tycka till hur vi ska spel. Det är bra att spelarna tydligt säger att det här vill vi, säger klubbchefen Dennis Fredriksson till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".