brickestigen brickebacken skog motionsspår stig
Arkivbild från ett annat motionsspår. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio

Polisen ber om tips efter våldtäktsförsök

Polisen ber nu om tips efter söndagens försök till överfallsvåldtäkt i Vänersborg. I nuläget har de inte mycket att gå på.

Det var vid 16-tiden i söndags som en kvinna utsattes för ett misstänkt försök till överfallsvåldtäkt när hon var ute och motionerade i trakterna kring Dalbobron i Vänersborg. Ungefär vid Ursand.

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten och personer som kan ha sett något misstänkt.

– Hon ramlade framlänges men hon såg egentligen inte någonting så vi har inget signalement, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på polisens avdelning för grova brott.

Har ni några spår alls?

– Nej. Vi var där med hundar och spårade men det är så jättesvårt i sådan terräng eftersom det är många som springer där så hundarna fick inte upp något jättebra spår, säger Sten-Rune Timmersjö.

Trots att de misstänkta gärningsmännen är på fri fot tycker inte Sten-Rune Timmersjö att personer som rör sig i Vänersborg ska vara rädda.

– Jag tycker inte att man ska känna sig begränsad. Sedan är det inte fel att vara ute två och två men jag tycker inte man ska begränsa sig. Det ska man aldrig göra. Då vinner de, säger han.

Den som har tips kan ringa polisens växel på 11414.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".