Dear Paul uppträder på Världens Barn-galan som P4 Väst anordnar.
Dear Paul uppträder på Världens Barn-galan som P4 Väst anordnar. Foto: Privat
VÄRLDENS BARN

Dear Paul spelar på Världens Barn-galan

"Det är viktigt med välgörenhet i alla former"
1:33 min

Bandet Dear Paul består av Elin Pålsson och Nellie Andersson. På torsdag är de med och spelar de in pengar för världens barn.

När Elin och Nellie träffades på Tanumskolan gick de i sjunde klass.

– Vi hittade varandra nästan direkt i musiken. Så började vi tralla nästan direkt och sedan dess har vi hängt ihop. Nu går de andra året på Sinclairs musiklinje.

De tycker att det är svårt att beskriva sin musik.

– Vi vet det knappt själva. Det är väl lite amerikansk folkmusik. Det är väldigt dystopisk musik. Vi skriver själva men spelar lite covers också. Det är många influenser från alla genrer.

Att ställa upp för att hjälpa barn i världen som har det svårt var en självklarhet.

– Vi fick frågan och det är alltid viktigt med välgörenhet i alla former. Det är alltid kul att spela och speciellt om man kan bidra med någonting bra.

Världens Barn-galan går av stapeln torsdagen den 5:e oktober på Folkets hus i Uddevalla. Konserten startar kl 18 och biljetter kan bara köpas på plats. Du betalar med swish eller kontant. Dörrarna öppnar kl 16:30. Begränsat antal biljetter. 150 kr för vuxna och 50 kr för barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".