Magnus Eriksson.
1 av 2
Magnus Eriksson, från Alliansloppet. Foto: Tommy Öster/P4 Väst
Rullskidor
2 av 2
På väg - för världens barn. Foto: Tommy Öster/P4 Väst

Programledarduo lär sig rullskidor – för Världens Barn

Peter Olsson: Som i en barnvagn ned för en backe
4:16 min

Tommy och Peter från P4 Väst lovade att åka rullskidor till förmån för  Världens Barn. Då kom rullskidproffset Magnus Eriksson till undsättning.

– Ärligt är jag supernervös, jag har aldrig gjort detta förr men det blir nog kul, det konstaterade P4 Västs programledare Peter Olsson.

Trots de blandade känslorna av hopp och förtvivlan var målet klart; en meter på rullskidor per krona som kom in till insamlingen. De båda noviserna ropade på hjälp och proffshjälp skulle de få. Detta signerat Trollhättebon Magnus Eriksson som arbetar med världens största tävling på rullskidor: Alliansloppet.

Trots detta hopade sig snabbt problemen när Peter, bara tre minuter in i övandet, inte ens fick på sig sina skidor.

– Det underlättar nog att sätta på sig rullskidorna åt samma håll, det rullar bättre då, förklarar Magnus Eriksson med ett leende.

– Sedan är väl rädslan problemet. Asfalt är ju hårt, men det händer inte mycket om ni landar uppifrån och ner. Ni har ju heltäckande kläder, det är superbra skydd. Jag tycker vi rullar, fortsatte Eriksson snabbt.

P4 Västmedarbetaren Peter fick så den första färden på skidorna. Ned för en nära helt platt parkeringsplats i Trollhättan. Trots detta var färden vinglig.

– Jag tyckte det kändes som att sitta i en barnvagn som någon knuffat ner för en kulle. Det var min första känsla, förklarar Peter Olsson.

Start, stopp, svängar och stakning stod också på dagordningen. Vilket också ledde till Erikssons sista tips på Tommy och Peters något vingliga rullskidelektion.

– I början är det många som har ett hinder framför sig och vill att något bara ska transformera bort dom. Det har jag aldrig vart med om, så det bästa ni kan göra är att agera, skrattar Magnus Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".