porträtt dinamarca tt
1 av 2
Rossana Dinamarca. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
identitetsstöld dinamarca
2 av 2
Mannen använde Dinamarcas gamla riksdagsnummer och utgav sig för att vara den vänsterpartistiska riksdagsledamoten i sms. Foto: P4 Väst/Sveriges Radio

Man utgav sig för att vara Rossana Dinamarca (V) – riksdagsledamoten polisanmäler

En person har polisanmälts efter att ha använt Rossana Dinamarcas (V) gamla mobilnummer för att skriva sms och utge sig för att vara henne.

Någon har utgett sig för att vara Vänsterpartisten och riksdagsledamoten Rossana Dinamarca från Trollhättan. Personen har svarat på sms när P4 Väst sökt Rossana Dinamarca på hennes gamla nummer.

I ett sms till P4 Väst skriver personen från Rossana Dinamarcas gamla nummer att vi bland annat kan citera Rossana Dinamarca att Stefan Löfven är en "ohederlig buffel".

Numret går numera till ett företag i Sundbyberg som P4 Väst har försökt att nå efter att det visat sig att det inte var en felringning, utan att personen som svarat på numret har utgett sig för att vara Rossana Dinamarca. 

Det är inte första gången någon utger sig för att vara Rossana Dinamarca säger hon. Samma person har enligt henne använt hennes gamla nummer tidigare för att låtsas vara hennes pressekreterare. 

Händelsen är polisanmäld skriver Rossana Dinamarca i ett mejl. I nuläget vill hon  inte uttala sig om händelsen.

P4 Väst fortsätter försöka nå personen som tidigare under dagen svarat på numret. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".