världens barn folkets hus
1 av 2
Dear Paul, Andreas Galle, Paula Nyman, Marcus Larbring och Kim Kärnfalk på scen. Foto: Alexander Ekström/Sveriges Radio
världens barn folkets hus
2 av 2
Uddevallabon Jack Vreeswijk spelade tre låtar, bland annat tolkade han sin fars klassiker "I natt jag drömde". Foto: Alexander Ekström/Sveriges Radio
VÄRLDENS BARN

Världens Barn-galan rockade Folkets hus

Avslutningen och Kim Kärnfalks hyllning till Tom Petty
0:39 min

Den direktsända galakonserten till förmån för Världens Barn i Uddevalla Folkets hus blev en livad tillställning – där alla publikintäkter gick oavkortat till veckans insamling till förmån för Radiohjälpen.

På scen stod Kim Kärnfalk, Jack Vreeswijk, Dear Paul, Ångmaskinen, Marcus Larbring, Paula Nyman och Andreas Galle.

Under den en och en halv timma långa extrasändningen bjöds det på en kavalkad av låtar från olika genrer. Bland annat bjöd Kim Kärnfalk på en nedtonad version av Melodifestivalvinnaren från tidigt 2000-tal – Lyssna till ditt hjärta.

Jack Vreeswijk gjorde henne sällskap och framförde tre låtar, och Idol-deltagaren Marcus Larbring körde sin del själv på scenen med en akustisk gitarr. Paula Nyman bjöd i sin tur på en finstämd Joni Mitchell-tolkning. Allt med hjälp av kvällens husband Ångmaskinen.

Som avslutning samlades alla artisterna på scen för en gemensam version av David Bowies klassiker Heroes, innan nyligen bortgångna rocklegenden Tom Petty hyllades med en cover på hans kanske allra största hit, Free Fallin'.

Målet med kvällen var givetvis att fortsätta slutspurten av veckans stora insamling till Världens Barn. P4 Västs medarbetare var på plats med bössor i högsta hugg, och alla entréintäkter gick självklart oavkortat till insamlingen.

I morgon fredag avslutas Världens Barn-veckan i P4 Väst, och vi får se hur väl kanalen stått sig i konkurrens med landets övriga lokalkanalers insamlingskampanjer.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".