Ljungskile SK möter Oddevold
Omar Jagne. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio

Ljungskiles dyraste spelare lämnar klubben omedelbart

Omar Jagne och Ljungskile SK vill gå skilda vägar. När 25-åringen värvades till LSK i våras blev han klubbens dyraste spelare. "Jag åker hem på måndag", säger Omar Jagne till P4 Väst.

Omar Jagne blev LSK:s sista värvningen innan transferfönstret stängde i våras. 

Men redan nu, innan säsongen är klar, kommer han att lämna Ljungskile. 

– Vi tog beslutet i dag på morgonträningen. Jag kommer inte att spela matchen imorgon och kommer att åka hem till Falun på måndag, säger Omar Jagne till P4 Väst. 

Enligt uppgifter till P4 Väst har du fått sparken av LSK. Stämmer det? 

– Nej, det stämmer inte. Jag har haft ett tvåårskontrakt med klubben och skulle jag fått sparken, då skulle jag få behålla min lön, säger Omar Jagne. 

25-åringen från Gambia värvades in med stora förhoppningar från superettanklubben Dalkurd, men den offensiva spelaren har bara lyckats göra en assist på hela säsongen. 

– Det är vår dyraste spelare och vi ville inte att det skulle gå så här för honom, säger Bosse Fagerberg, vice ordförande i LSK. 

Enligt Bosse Fagerberg är inte det inte helt klart att Omar Jagne kommer att lämna Ljungskile.

– Vi har inte skrivit på några papper än, men både LSK och Omar Jagne vill gå skilda vägar, säger Bosse Fagerberg. 

Enligt uppgifter till P4 Väst ska Omar Jagne ha misskött sig och nu fått sparken på grund av disciplinära orsaker. Hur ser du på det? 

– Det stämmer inte. Han har inte fått sparken. I sådana fall hade vi varit tvungna att visa på att han misskött sig. Men det har vi inga papper på, säger Bosse Fagerberg. 

Hur ser du på värvningen av Omar Jagne? 

– Värvningen gick väldigt fort i våras och han hade kanske inte tänkt igenom situationen. Inte vi heller om vi ska vara helt ärliga. 

Kan ni ångra affären idag?

– Värvningen är en katastrof. Vi trodde att det skulle bli vår bäste spelare. Vi satsade stort på honom, men det blev en felsatsning och det är både vårt och hans fel. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".