Anton Henriksson i Grebbestad.
Anton Henriksson, forward i Grebbestads IF. Foto: Marika Arvidsson/Sveriges Radio

Grebbestad spelade oavgjort mot Stenungsund

Anton Henriksson: Vi gör ingen kanoninsats direkt
1:34 min

En poäng men inte mer. Grebbestad lyckades inte göra mål på Stenungsund och matchen slutade 0-0.

I den näst sista omgången av herrarnas division 2 tog Stenungsund emot tabelltvåan Grebbestad i ett bohuslänskt derby. 

Inledningvis var det en relativt jämn match men ganska snart kopplade Grebbestad taget om spelet och Stenungsund, som inte var helt ofarliga, stack emellan på flertalet kontringar.

Båda lagen skapade 3-4 hörnor var i första halvlek vilket resulterade i en farlig chans var för Stenungsund och Grebbestad.

I den 22:e minuten fick Grebbestad hörna och på returen svarade Christoffer Söderlund med ett tungt skott som gick strax utanför.

Strax därefter, i den 26:e minuten var det Stenungsunds tur att skapa en hörnchans, denna gång Axel Pettersson men bollen rensades undan på mållinjen av Grebbestadsförsvaret.

Resterande del av halvleken var Grebbestad det bollförande laget men i slutet av första halvlek skapade Stenungsund sin bästa chans via en farlig nick som Grebbestads målvakt reflexräddade, Stenungsundsspelaren dock avblåst för offside.

I halvlek stod det 0-0 mellan de båda lagen.

Andra halvlek såg spelmässigt ut som den första och ju längre matchen led, desto tätare duggade skotten och chanserna i Stenungsunds straffområde.

Vid ett läge löpte sig Grebbestads Jonas Henriksson fri i ytterkanten av straffområdet men kom ur vinkel och fick bollen till att dansa längs med mållinjen. På efterföljande chans fick Mathias Hegeland till en nick men Stenungsunds målvakt lyckades få ett finger på bollen som tippades via ribban och ut.

Ytterligare en dubbelchans skulle Grebbestad få, men en fin målvaktsräddning av Stenungsundsmålvakten som lyckades freda sitt mål och på returen kom det ett skott från Grebbestad-fötter som gick via täckande spelare och ut över sidlinjen.

I slutminuterna kom Anton Henriksson fri i straffområdet men Stenungsunds målvakt avvärjde friläget.

Matchen slutade 0-0 och Grebbestad ligger kvar på 2a plats i tabellen med 56 inspelade poäng. FC Trollhättan vann borta mot Karlstad BK med 2-0 vilket betyder att de båda lagen byter plats med varandra och FC Trollhättan går därmed upp i serieledning på 57 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".