brand halmstad
En villa i centrala Halmstad brann ner under natten till lördagen. Foto: Sandra Killgren/Sveriges radio

Barn fortsatt försvunnet efter brand

Polisen: Ska inte förvänta oss för mycket
0:19 min

Polisen har inlett en brandteknisk undersökning efter villabranden i Halmstad under natten till lördag. Barnet som har saknats sedan branden är fortfarande försvunnet.

Räddningstjänsten i Halmstad kunde under lördagen avsluta sitt eftersläckningsarbete och polisen har nu tagit vid med en brandteknisk undersökning av platsen.

Efter branden kunde två vuxna personer själva ta sig ut ur huset. De föras sedan till sjukhus. Ett barn som ska ha varit i huset har fortfarande inte kunnat hittas. Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen, säger att det inte ser bra ut.

– Vi ska nog inte förvänta oss för mycket. Det finns en person som saknas där. Vad jag kan förstår så har ingen gett sig tillkänna någon annanstans. Man har bara inte kunnat göra den tekniska undersökningen ordentligt än.

Kvinnan som initialt vårdades på intensivvårdsavdelningen för sina brännskador ska fortfarande vara på sjukhus men ligger nu på den vanliga avdelningen och hennes skador beskrivs som lindriga.

Mannen som åkte in till sjukhuset med henne kunde tidigt under lördagen lämna utan några fysiska skador.

Händelsen är anmäld som allmänfarlig vårdslöshet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".