En porträttbild av författaren Camilla Läckberg
Camilla Läckberg. Foto: Lasse Sergård/Sveriges Radio

Camilla Läckberg lämnar Fjällbacka-serien

Camilla Läckberg: Jag måste prova nya saker
0:33 min

Camilla Läckberg gör ett uppehåll i sitt Fjällbacka-författande för att storsatsa globalt med ett helt nytt projekt som redan sålts för över 100 miljoner kronor.

En psykologisk thriller om kvinnlig hämnd – så beskrivs den nya satsningen som alltså innebär ett avbrott i Läckbergs omåttligt populära serie som utspelas i hemorten Fjällbacka.

– Jag har burit med mig idén ett par år och jag har längtat efter att sätta igång med skrivandet. Att skriva en berättelse med enbart en kvinnlig huvudkaraktär är en dröm. Jag hoppas att mina läsare kommer uppskatta den. Jag tror dessutom att Erica Falck, Patrik Hedström och Fjällbacka mår bra av att vila lite, säger Camilla Läckberg.

Ännu vill inte Camilla Läckberg avslöja vad boken kommer handla om. Hittills har hon bara en grov idé som måste få förverkligas först säger hon. Det nya projektet hoppas hon ska kunna bli film i framtiden.

– Det är absolut en av målsättningarna, men första fokus är ju boken, säger hon.

Den första boken i den nya serien, där den kvinnliga huvudkaraktären ska heta Faye, är planerad att finnas i butik våren 2019. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".