Uddevalla tingsrätt
Polisutredningen mot idrottsledaren fortsätter, nu misstänker polisen att tio barn kan ha utsatts. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio

Ännu en anmäler idrottsledaren

Idrottsledare i Fyrbodal misstänks för fler övergrepp
0:49 min

Ännu ett barn har anmält idrottsledaren i Fyrbodal för sexuellt ofredande. Det här gör att tio personer nu anmält mannen.

Det var i början av september som två pojkar i en idrottsförening i Fyrbodal gick till sina föräldrar och berättade att de utsatts för sexuellt ofredande av sin idrottsledare.

Klubben stängde av ledaren och skickade ut ett brev till alla föräldrar i föreningen. Sedan hörde fler och fler barn av sig till polisen och nu har sammanlagt tio personer anmält ledaren.

– Vi håller fortfarande på och pratar med de här ungdomarna. Så fort det är klart ska vi ha slutförhör med den misstänkta. Det här är inget man ska dra i långbänk, säger utredningsledare vid polisen Göran Gustavsson.

Han är misstänkt för minst 15 fall av sexuellt ofredande och Linn Scholander är hans advokat.

– Han har samma inställning till brottsmisstankarna som tidigare, han förnekar brott, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".