Hamncompagniet i Åmål. Foto: Andreas Lithander/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Andreas Lithander/Sveriges Radio
Porträtt på man
2 av 2
socialdemokratiska kommualrådet Michael Karlsson hoppas på att ena de allra flesta kommunpolitiker kring ett nytt skolbeslut. Foto: Charlotte Anersson/Sveriges Radio

Restaurang Sjösidan i konkurs efter några månader - trots femårskontrakt

Michael Karlsson: Extremt tråkigt
1:16 min

Restaurang Sjösidan i Åmål gick under onsdagen i konkurs på egen begäran. Restaurangen hyr lokaler av kommunen och skrev så sent som i början av året på ett femårskontrakt.

Carl-Henry Salomonsson är utsedd till konkursförvaltare. Han kommer nu gå igenom verksamheten för att se om det finns en möjlighet att driva den vidare med en ny entreprenör.

Åmål kommun köpte in fastigheten för två år sedan för 8,4 miljoner kronor från den förra ägaren som drev en restaurang i huset som också gick i konkurs.

– De grunder vi köpte fastigheten på kvarstår och byggnaden är av en strategisk karaktär för kommunen, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Michael Karlsson, som för övrigt inte vill kommentera hur han tänker sig framtiden för fastigheten förrän konkursförvaltaren avslutat sitt arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".