Shankaron Abdulkadir från Uddevalla har familj och släckt i Mogadishu.
Shankaron Abdulkadir från Uddevalla har familj och släckt i Mogadishu. Foto: http://Klaus Buchholz / Sveriges Radio

Oron för familjen har blivit vardag

3:30 min

Dödssiffran efter det kraftiga bombdådet i Somalias huvudstad är nu uppe i 300 döda. Shankaron Abdulkadir från Mogadishu är rädd om sin familj på plats.

Det var i helgen som en lastbil full med sprängmedel exploderade framför ett hotell i Mogadishu i Somalia. Shankaron Abdulkadir från Uddevalla kommer ursprungligen från Mogadishu och hon är regelbunden rädd om sin familj och släckt som bor kvar.

Hur kändes det att ta emot dessa nyheter?

 – Det tog väldigt hårt när man såg bilderna och videon, att se små barn som behöver letar efter sina föräldrar och inte ens känna igen de, säger hon.

30-åriga Shankaron Abdulkadir kom till Sverige som barn. Idag jobbar hon som både undersköterska och tolk i Uddevalla.  

Att ta emot nyheter om krig terrorattentat i Somalia och hennes hemstad har blivit en tuff del av hennes vardag. Hon har inte tappa hoppet men varje gång när hon är tvungen att höra av sig till familjen för kolla om de mår bra är har blivit en tuff utmaning.

 – Bara denna stunden innan man har ringt, det går inte att beskriva. Det känns väldigt tungt och jobbigt, berättar Shankaron.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista