Bild på polisbil
Arkivbild. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Stort polispådrag i Åmål – tre misstänkta

0:47 min

Ett stort antal poliser har under tisdagsförmiddagen gjort tillslag mot flera adresser i Åmål. En person försökte fly men greps efter polisjakt.

Efter tisdagens polisinsats i Åmål är tre personer misstänkta för narkotikabrott.

– Vi har gjort tillslag mot ett antal adresser. Vi slår mot alla typer av brottslighet och när vi trålar så fastnar det grejer, säger poliskommissarie Peter Torstensson.

Insatsen har pågått sedan morgontimmarna, både hundpatruller och helikoptern var inblandad, och strax innan lunchtid blev det stökigt när en av de misstänkta försökte fly från polisen. Det här misslyckades och mannen greps snart.

– Det blev lite jakt där och när han drog ifrån oss så var det mycket folk ute och det blev lite hallå, men allmänheten behöver inte vara bekymrad, det är ingen fara för dem, säger Peter Torstensson.

Insatsen var planerad och tanken är att skapa en osäkerhet hos kriminella.

– När man kommer in med de lite större resurserna då fastnar det grejer. Gör man det med oförutsägbarhet så hoppas vi att det på sikt ska leda till att man väljer andra platser att vara kriminell på, säger Peter Torstensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista