Bra att gråta enligt studie – jobbigt tycker Birgit

4:58 min

Idag har vi pratat gråt i P4 Väst, många har delat med sig av sina känsloutbrott och vissa tycker det är skönt att låta tårarna rinna. Det gör inte Birgit.

Bröllop, barndop, examensfiranden, filmer och julkonserter kanske lockar fram tårar hos en och annan och det kan vara bra enligt en ny studie. Tårar masserar kinderna och fungerar som en slags tröst.

Med anledning av det har gråtande diskuterats på P4 Västs sociala medier under onsdagen. En av de som engagerade sig i frågan är Birgit.

– Det blir värre och värre med åren. Det var inte så mycket förr tyckte jag. Men jag blir väldigt glad när jag träffar på någon som är som jag. Då känner jag att jag inte är ensam om det, säger hon.

Vad gråter du mest av?

– Det är när det blir sentimentalt. När man tänker vidare, man är egentligen inte ledsen men det blir sentimentalt. Och när barnen åker hem till sig så kommer det också, säger hon.

Många tycker det är skönt när man väl har gjort det, känner du likadant?

– Nä, jag lider av det. Många gråter och sedan är det klart men så är det inte för mig. Men ni ska veta att jag har väldigt lätt för att skratta också, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista