Tom Pettersson i lägenheten hemma i Östersund.
1 av 2
Tom Pettersson i lägenheten hemma i Östersund inför torsdagskvällens match i Europa League mot Atletic Bilbao. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Tom Pettersson från Trollhättan vrålar ut sin glädje en timme efter avancemanget till Europa League.
2 av 2
Tom Pettersson från Trollhättan vrålar ut sin glädje en timme efter avancemanget till Europa League tidigare i höst. Foto: Privat

Tom Pettersson – en framtida rappstjärna?

0:55 min

Det är inte bara fotboll för spelarna i Östersunds FK. Alla i laget måste också vara med på föreningens kulturlektioner där Tom Pettersson bland annat fått lära sig att rappa.

2011 spelade Östersund i division 2. Sedan har resan gått rekordsnabbt och nu leder de sin grupp i Europa League. 

En faktor som hjälpt dem att lyckas? Kulturen. 

– Varje år har vi ett kulturtema som under slutet av året blir till en show som vi ska framföra framför publik, säger Tom Pettersson när P4 Väst hälsar på hemma i hans lägenhet i Östersund. 

Årets tema är samisk kultur och spelarna i Östersund har bland annat fått lära sig om renar, bakning och har fått testa att jojka.

– Och så har vi även fått rappa lite. Så jag antar att vi nu ska bli rappstjärnor och framföra något riktigt grymt under showen, säger Tom Pettersson.

Kan du rappa lite för lyssnarna? 

– Allt är väldigt hemlighetsstämplat... men ni får gärna komma upp till Östersund på vår show som är om en månad så ska ni få höra mig rappa. 

I kväll, torsdag, möts Östersund och Atletic Bilbao inför 8 000 åskådare.

Lyssna på hela intervjun med Tom Pettersson i ljudspelaren under artikeln. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista