Ljungskiles ordförande Erland Holmdahl
Ljungskiles ordförande Erland Holmdahl. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio, FREDRIK SANDBERG / TT

LSK startar damlag – ska klättra till allsvenskan på fyra år

0:51 min

Ljungskile SK satsar på nytt damlag. Laget ska börja i division 4, sen ta en serie per år - och det hela ska dokumenteras av ett filmteam.

Nu ska Ljungskile SK satsa på ett damlag, men inte vilket damlag som helst. Det handlar om ett lag som snabbt ska klättra till allsvenskan tillsammans med ett filmteam som kommer dokumentera resan.

– Det kommer inte bara handla om fotboll. Det kommer handla om unga tjejers liv omkring fotbollen, det tror vi kan ha ett stort intresse, säger LSK's ordförande Erland Holmdahl.

Det dokumenterade materialet ska läggas ut på sociala medier och det som filmats kan också bli en dokumentär. 

Det nya damlaget kommer bestå av unga tjejer i åldrarna 15-17. Tjejerna kommer få extra träning och laget ska kompletteras med äldre och mer erfarna tjejer från regionen säger Erland Holmdahl. 

Målet är att laget ska klättra en serie per år från division 4 och alltså vara i allsvenskan efter fyra år.

Hur ser förhoppningarna ut? 

– Det återstår att se om detta kommer gå, men målen är tydliga. Vi får jobba stenhårt för att nå målet, men vi får se hur detta går, säger en förväntansfull Erland Holmdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista