Tom Pettersson var oerhört besviken efter att Östersund släppt in 2-2 i slutminuterna hemma mot Atletic Bilbao från Spanien.
1 av 4
Tom Pettersson var oerhört besviken efter att Östersund släppt in 2-2 i slutminuterna hemma mot Atletic Bilbao från Spanien. Foto: Robert Henriksson/TT
Östersundsupportern Jonny Rönnberg visar upp sin halsduk.
2 av 4
Östersundssupportern Jonny Rönnberg är ett stort fan av Tom Pettersson och hyllade honom efter matchen. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio
Ken Sema vandrar ut till planen inför matchen mot Bilbao.
3 av 4
Den tidigare Ljungskilespelaren Ken Sema stod ännu en gång för en finfin insats för sitt Östersund. Foto: Robert Henriksson/TT
Östersundsfans håller upp sina rödsvarta haldsukar.
4 av 4
Nästan 8 000 åskådare var på plats för att se Östersund mot Atletic Bilbao i Europa League. Foto: Robert Henriksson/TT

Tom Petterssons Östersund spelade ut Athletic Bilbao – ändå bara en poäng

0:50 min

Östersunds FK med Tom Pettersson och Ken Sema i laget stormade mot en tredje seger i Europa League. Men i den 90:e minuten kvitterade spanska Athletic Bilbao till 2-2.

De vände underläge 0-1 till 2-1 och allt tydde på tredje raka segern i gruppspelet i Europa League. 

Men ännu en trepoängare var för bra för att vara sann och Athletic Bilbao, som slutade sjua i La Liga förra säsongen, kvitterade i den 90:e minuten till 2-2. 

– Efter deras kvittering så kände jag mig som ett litet barn som tappat sin glass i marken och som bara vill börja gråta, säger Tom Pettersson till P4 Väst direkt efter slutsignalen. 

Tom Pettersson hade själv en riktigt bra möjlighet att göra mål vid ställningen 1-1, men fick inte till nicken.

– Där skulle jag gjort mål. Jag tänkte att jag skulle skarva ner den vid första stolpen, men nicken blev för lös, säger Tom Pettersson. 

Efter tre omgångar av sex leder Östersund sin grupp i Europa League med sju inspelade poäng. 

Lyssna på hela intervjun med Tom Pettersson i ljudspelaren under artikeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista