Ettt fotografi taget lite anonymt, bakifrån på mamman Camilla. Hon vill inte figurera med sitt hela namn. Man ser bara en bänk på fotot, mamman som sitter bakifrån och hösten som lever sitt eget liv framför henne.
”Min dotter ska bli helt hel – helare”, säger Camilla. Foto: Dino Jasarovic/Sveriges Radio

Camillas dotter blev överfallen – ”Hon var blodig och rädd”

1:39 min

Två kvinnor har på kort tid blivit överfallna utomhus i Vänersborg. Nu berättar Camilla, mamma till en av de drabbade, om händelsen.

De två överfallen kan enligt polisen vara sammankopplade.

Camillas dotter tog en kvällspromenad på Skräcklan i Vänersborg. Hon var på väg hem när hon blev slagen bakifrån i huvudet av två personer som försökte råna henne. 

– De skriker till henne ge hit, men hon har inget att ge. Hon har ingen telefon, inga pengar, inga värdesaker, säger mamman Camilla. 

Till sist lyckades dottern resa sig upp och springa hem. När hon steg över tröskeln till sitt hem väntade tryggheten och Camilla.

– Jag blev jätterädd, men också omhändertagande. Min dotter var chockad, hon grät, var väldigt upprörd och blodig. 

Camillas dotter blev överfallen den 13 oktober, en söndag.

Två veckor tidigare blev en annan kvinna överfallen norr om Vänersborg, mellan Skidstugan och Ursand, också på en söndag.

I båda fallen blev kvinnorna slagna bakifrån i huvudet. 

Tillvägagångssättet, platsen och datumet får polisen att höja på ögonbrynen.

– Tanken att det är samma gärningsmän är inte långsökt, då det funnits två anmälningar på så kort tidsperiod, och då båda brottsoffren varit kvinnor. Men vi ser inget direkt samband mellan händelserna, säger Patric Engström, chef för utredningsgruppen i Trollhättan. 

Polisen säger också att den här typen av händelse är ovanlig.

– Just i Vänersborg, överfall på två kvinnor. Det är rätt sällsynt för vår del av landet, säger Patric Engström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista