#metoo kampanjen
Åsa Witkowski, chef för patientverksamheten på Nationellt centrum för kvinnofrid. Foto: Pressbild.

Chefen på Nationellt centrum för kvinnofrid om "#metoo"-kampanjen

6:11 min

Åsa Witkowski, chef för patientverksamheten på Nationellt centrum för kvinnofrid, medverkade i P4 Västs förmiddagsprogram för att prata om den världsomspännande kampanjen, som i veckan exponerat mäktiga mäns trakasserier av kvinnor.

Kampanjen "#metoo" har fått stor uppmärksamhet den gånga veckan. Efter avslöjandet att den amerikanske filmpampen Harvey Weinstein i decennier sextrakasserat kvinnor i filmbranschen har kvinnor världen över delat med sig av sina egna historier om sexuella övergrepp med hjälp av hashtagen.

Åsa Witkowski, chef för patientverksamheten på Nationellt centrum för kvinnofrid är inte förvånad över att kampanjen fått så stort genomslag.

– Det var inte en förvånad reaktion utan det var väl snarare väntat att man skulle möta den nyheten med att berätta om fler övergrepp, säger Witkowski.

– Jag tror att tiden var mogen. Vi har kommit så lång att vi blir mer och mer öppna att berätta om utsatthet som vi varit med om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista