En bild på Pelle Lekberg och en inklippt bild på en del av en räkning
Pelle Lekbergs skulder har nu skrivits av efter P4 Västs reportage. Foto: Angelique Hvalgren Johansson/Sveriges Radio, Jessica Gow/TT

Efter P4 Västs inslag – Pelle Lekberg skuldfri

0:38 min

Nästan en miljon i främst räntor och avgifter har Pelle Lekberg betalat till TFF – nu är skulden avskriven.

För ett halvår sen berättade P4 Väst om Pelle Lekberg från Uddevalla som under åren som missbrukare och hemlös dragit på sig stora skulder till främst Trafikförsäkringsföreningen, TFF.

Ursprungsskulden var på cirka 300 000 kronor. Den växte och fram till i somras betalat hade han betalt av närmare en miljon i avgifter och räntor till TFF och Lindorff inkasso. 

Trots det låg skulden i somras ändå kvar på drygt 400 000 kronor. 

Men efter att P4 Väst Pelle Lekbergs situation har nu Trafikförsäkringsföreningen avskrivit skulden.

– Helt ofattbart, jag har stångat min panna blodig för att få rätsida på detta men inte förrän media tar upp det så blir det rätt. Men att det kunde bli så här bra det trodde jag inte. Jag har fått ett nytt liv.

I ett mejl till P4 Väst skriver Trafikförsäkringsföreningen att man i efterhand tagit hänsyn till Pelle Lekbergs dåvarande livssituation och att man därför avskriver skulden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista