Susanne Bergstedt infälld i bild framför datorskärm.
Susanne Bergstedt är inbiten WoW-spelare och hoppas hitta jämnåriga som också tycker om Wow. Foto: Claudio Bresciani / TT , Privat

"Lugnare med språkbruket i chatten"

2:11 min

66-åriga Susanne Bergstedt har spelat WoW i tio år. En ganska ensam tillvaro som pensionär – tills nu. Efter en intervju i P4 Väst har hon nu flera spelkompisar i samma ålder.

Levla, quests och guildar. Susanne Bergstedt, 66, har spelat onlinespelat World of Warcraft i tio år.

Och hon har blivit en idol bland barnbarnen. Själv har hon tyckte det har varit lite jobbigt med språkbruket bland de yngre spelarna. Därför har hon letat jämnåriga att spela med. 

Och tack vare en uppmärksammad artikel i P4 Väst kan Susanne Bergstedt nu räkna in flera nya wow-kompisar. 

– Den yngsta är 57 och den äldsta är 74. Totalt är vi sex stycken, säger hon och fortsätter: 

– Sen är det så att man spelar på olika sidor; det onda eller goda. Nu har jag haft lite otur att alla utom en spelar på fel sida. 

Men att spela med jämåriga kompisar har stora fördelar. Framför allt språket i chatten hoppas Susanne Bergstedt ska lugna sig. 

–  I stället för ungdomarnas "fuck". Ju värre desto bättre tyvärr och det var det som jag ville komma bort ifrån. Förhoppningsvis blir det lugnare i chatten. 

Vad har du för kraftuttryck?

– Shit, tror jag. Tyvärr...men det har jag lärt mig av barnbarnen. Och "fasen också"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista