Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Läraren från Strömstad släppte kokbok – om lamm

Publicerat måndag 23 oktober 2017 kl 11.38
"Köp en lergryta"
(1:21 min)
Malin Storm
Malin Storm Foto: Kim Kärnfalk/ Sveriges radio

Att laga lamm är lättare än vad du tror. Malin ger dig ett par tips i starten.

Malin Storm tillbringar sin vinter i Strömstad och sommaren på Sydkoster.

Till vardags arbetar hon som lärare på Strömstads gymnasium och vid sidan av sitt vardagliga arbete är hon väldigt intresserad av matlagning.

Hennes kokbok "Kosterlamm" kom ut i våras och hon hälsade på oss när vi besökte Strömstad för att ge oss sina bästa tips. Att få en lammgryta att bli fantastisk är inte svårt, menar Malin. Här delar hon med sig av sina bästa tips:

--Köp en lergryta. Den är bra på så sätt att lammköttet blir mört om det får koka på låg temperatur en längre tid. Lergrytan har tjock botten så köttet bränns inte vid lika lätt, säger hon och fortsätter:

--Om du vill kan du börja med att göra till exempel hamburgare på lammfärs. Det ger en god smak och den lagas precis likadant som en vanlig hamburgare av nöt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".