Kommunalrådet i Sotenäs Mats Abrahamsson (M).
Mats Abrahamsson (M) Foto: Sveriges Radio t.v. och Fredrik Sandberg/TT

Polisen tillbakavisar Abrahamssons (M) uppgifter om tiggare

1:07 min

Mats Abrahamsson (M) menar att kommunen fått information om att det finns samband med tiggeri och båtmotorstölder, men när vi pratar med polisen känner de inte igen bilden.

Sotenäs kommunalråd Mats Abrahamsson (M) vill se ett tiggeriförbud i kommunen. En av anledningarna är, enligt Abrahamsson, att han fått uppgifter om att tiggeri och båtmotorstölder hör ihop. 

– Vi har fått indikationer på att stölder av båtmotorer och bensin har en koppling till tiggeriet, säger Mats Abrahamsson (M) till P4 Väst. 

Finns det belägg från polisen att båtmotorstölderna har koppling till tiggarna?

– För inte alls längesedan fick vi i kommunstyrelsens arbetsutskott information från polisen att det finns stölder kopplat till tiggeriet. Det är inget som jag bara tar ur luften. 

Men uppgiften om att tiggare också skulle stjäla båtmotorer tillbakavisas av polisen Tomas Andersson, ansvarig för Båtsamverkan väst.

– Det är väldigt svårt att säga något allmänt, det är inte så att tiggare stjäl båtmotorer utan det handlar om professionella ligor som gör det.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista