Närbild på Sveriges rikes lag. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Julia Forsberg/Sveriges Radio

Grannbråk slutade i misstänkt mordförsök

Ett grannbråk i Trollhättan slutade i åtal för misshandel, mordförsök och skadegörelse.

Tre män i Trollhättan åtalas för tre olika brott som ska ha begåtts under samma bråk.

Enligt åklagaren så var det i början av september som en man i 30-årsåldern besökte en 50-åring och en 20-åring i deras lägenhet. Av någon anledning blir de osams och började bråka.

I samband med det slog 50-åringen, enligt åtalet, 30-åringen i huvudet.

– Efter att han blivit slagen så krossar han en ruta, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson.

Men meningarna om misshandeln går isär.

– Min huvudman har inte gjort det åklagaren påstår. Det här har utspelat sig i hans bostad och det är grannen som betett sig mindre lämpligt, säger Peter Ekelund som försvarar 50-åringen.

Efter att rutan krossats eskalerar det. Den tredje mannen, 20-åringen, kom ut ur lägenheten beväpnad med en kniv. Han gav sig på grannen och enligt vittnen så satt han grensle över grannen och högg honom i huvudet och halsen.

– Mannen får då omfattande skador i huvudet och i halstrakten och på överkroppen. Om det fortsatt är sannolikheten stor att det hade slutat med dödlig utgång, säger Daniel Veivo Pettersson.

20 åringen som åtalas för mordförsök förnekar brott. 50-åringen som åtalas för misshandel förnekar också brott medan 30-åringen, som åtalas för skadegörelse, erkänner att han krossat rutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista