Biltillverkaren Nevs huvudentre i Trollhättan.
Foto: Elin Angvarsson/Sveriges Radio

Nevs tystlåtna inför pressträff med statsministern

Statsministern ska träffa Nationella innovationsrådet i Trollhättan. Då planerar Nevs en egen pressträff med Stefan Löfven.

Sedan en tid har statsministern Stefan Löfven träffa flera olika aktörer och grupper i Västsverige i dag. Bland annat ska han till Trollhättan och träffa Nationella Innovationsrådet. 

Elbilstillverkaren Nevs meddelar nu att man planerar en egen presskonferens – tillsammans med statsministern. I ett mejl som skickades ut under gårdagen ska pressträffen hållas vid klockan 12.30 idag. 

Företaget är mycket tystlåtna om vad man tänker säga på presskonferensen. 

– Vi kan av förklarliga skäl inte berätta mer än så här just nu – och vi kommer inte att bekräfta några rykten eller spekulationer, skriver kommunikationschefen Fredrik Fryklund. 

Som P4 Väst tidigare kunnat berätta om har Nevs ekonomi varit i gungning. För 2016 gjorde man en förlust på närmare en miljard kronor. 

Dessutom hade man svårt att betala sina fakturor. 

– Vi ligger fortfarande och släpar på fakturor till ett antal leverantörer, men vi har haft möte de flesta och vi ger en klar bild om att det är tufft de närmsta veckorna, men vi har lösningar på gång, sa Stefan Tilk. 

Då menade Tilk att en lösning skulle presenteras innan novembers slut. 

– Vi behöver pengar varje vecka, men jag bedömer att under november månad måste vi ha fått in någon av de långsiktiga finansiärerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista