Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson
Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Veteran och nykomling leder P3-Guldgalan

Liv Ungermark: Adam är en bra skådis och gammal trummis
1:38 min

Tina Mehrafzoon leder Sveriges största musikgala för fjärde året i rad och den här gången gör hon det tillsammans med skådespelaren och musikälskaren Adam Pålsson.

P3 Guld arrangeras på Partille arena utanför Göteborg och direktsänds i både P3 och SVT1. Det blir den 16:e galan i ordningen. I nio olika kategorier prisas de artister som utmärkt sig mest genom året. 

– Jag älskar P3 Guld för att det är den fetaste hyllningen till det gångna årets musik och artister. Och för att det är en värdig gala där vi tar musik och populärkultur på allvar, säger Tina Mehrafzoon i ett pressmeddelande.

Tina Mehrafzoon är mycket väl bekant med P3 Guld då hon leder galan för fjärde året i rad. Hon är en av Sveriges Radios främsta musikjournalister och har sedan 2013 guidat lyssnarna till den bästa nya musiken i Musikguiden i P3. Vid sin sida har hon Adam Pålsson.

– Jag blev så smickrad att jag tackade ja av bara farten när jag fick frågan om att leda P3 Guld. Nu undrar jag vad jag har gett mig in på, det blir antagligen mitt första och sista programledarjobb. Men som tur är så är det inte jag och Tina som ska stå i fokus utan musiken, säger Adam Pålsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".