Bente Hjelm nu och då
1 av 4
Bente Hjelm driver nu egen radio i Åmål. Tidigare var hon en av P4 Västs stora profiler. Foto: Sveriges Radio
Bild på Bente Hjelm inför P4 Humors Andreas med Hjelm.
2 av 4
Bente Hjelm gjorde humorprogram tillsammans med nuvarande Dramaten-skådespelaren Andreas T Olsson, i P4 Humors satsning Andreas med Hjelm 2009. Foto: Mia Carlsson/Sveriges Radio
Bild på Bente Hjelm som i P4 Västs studio.
3 av 4
Bente Hjelm som sommarprater i P4 Väst 2011. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio
Bild på Framåt Fredag-gänget anno 2002. På bilden: Bente Hjelm, Christer Engqvist, Lillian Porshede, Lars Gunnar Övermyr, Benny Andersson, Peter Sundblad och Tomas Warrby.
4 av 4
Framåt Fredag-gänget 2002 bestående av Bente Hjelm, Christer Engqvist, Lillian Porshede, Lars Gunnar Övermyr, Benny Andersson, Peter Sundblad och Tomas Warrby. Foto: Per Landén
P4 Väst fyller 40

Från en pava rött – till egen kanal

2:16 min

Bente Hjelm blev folkkär i Framåt Fredag. Nu driver hon en egen radiokanal i Åmål.

Bente Hejlm var länge en av P4 Västs stora profiler. Många minns hennes roll i underhållningsprogrammet Framåt Fredag och Rundradion.

– Jag har haft förmånen att jobba med roliga program, och har inte behövt ta mig an tragiska eller hemska nyheter. Så jag minns de roliga sakerna från tiden på P4 Väst säger hon. 

Det började med ett vikariat i Vänersborg där hon arbetade som nyhetsreporter. Senare skulle hon värvas till Framåt Fredag av nuvarande kanalchef Peter Sundblad. Och det var sångrösten som avgjorde. 

– Den första låten blev inte särskilt bra. När jag hör den i dag så är det lite falsk och jag låter osäker. Men det räckte, säger hon. 

Men i början var hon inte med under programmet. Det var sången hon skulle stå för. 

– Jag fick inte säga någonting utan skulle sjunga. Jag kom in på förmiddagen och bandade sången, sen fick jag åka igen. 

Sedan ett par år tillbaka driver Bente Hjelm sin egen radiostation i Åmål.

– Radio är det enda jag kan, säger hon.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista