Polisavspärrning och innanför polistejpen står ett vitt och reflexgult tält där kroppen ligger.
Vid spåret. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio

Misstänkt mördare släpps

3:37 min

Den man som misstänks för mordet på en kvinna i Ulricehamn släpps. Åklagaren har inte lyckats få fram tillräckligt med bevis för att häkta honom.

– Det har varit ett intensivt polisarbete. Nu när vi gör en sammanlagd bedömning så räcker inte det för att få honom häktad, säger kammaråklagaren John Nilsson.

Det var i fredags som den 28-årige mannen, som bor i Ulricehamn, greps och anhölls som skäligen misstänkt för att ha mördat kvinnan i 60-års åldern.

Hon hade gett sig ut för att motionera i friluftsområdet Lassalyckan på tisdagseftermiddagen men kom aldrig tillbaka. Kvinnans anhöriga blev oroliga och började leta och larmade också polisen.

Vid 21-tiden på tisdagen hittade en av polisens hundpatruller kvinnan liggande i skogen ett antal meter från milspåret på Lassalyckan. Sättet som kvinnan låg på gjorde att polisen utgick från att kvinnan blivit dödad.

Borås tidning var först med att berätta att mannen nu släpps på fri fot. Misstankarna mot 28-åringen kvarstår dock.

– Det pågår förhör och tekniska åtgärder, det kan vara så att det ger resultat att misstankarna stärks, säger John Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista