Bild på en fotboll i motljus som är på väg mot ett fotbollsmål
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Bråttom i Tösse om plan ska bli verklighet

Åmåls kommun är beredda att hjälpa Tösse IF att bygga en ny idrottsplan. Men det är bråttom. Bygget måste komma igång inom fyra månader, annars dras finansieringen tillbaka.

– Det är mycket roligt, det ska bli en sjumannaplan där man kan spela fotboll och så ska den ha längdhoppsgrop, handbollsmål och basketkorg, säger Thore Fogelberg på Tösse IF.

I fyra år har han, tillsammans med flera andra i Tösse IF, försökt få till en ny idrottsplan och nu säger kommunstyrelsen ja till att hjälpa till och betala för en fjärdedel av planen. Problemet är bara att en av de andra finansiärerna - arvsfonden - kräver att bygget startar senast 18 månader efter att ansökan beviljats.

18 månader har gått nu – men de har fått fyra månader dispens. Så nu är det bråttom.

– Det har varit en mycket lång process tycker vi, men förhoppningsvis så hinner vi få igång det. Jag har kontaktat lite folk inom förvaltningen så vi får alla papper färdiga. Vi har varit tvungna att ligga lite lågt men nu får vi hoppas att det kan rulla vidare, säger Thore Fogelberg.

Det som återstår nu, förutom att hitta någon som kan bygga åt dem, är ett ja från kommunfullmäktige – som är över kommunstyrelsen – men styrelsen föreslår att fullmäktige säger ja.

– Jag är lite försiktig så jag hoppar inte högt, men utsikterna är mycket goda, säger Thore Fogelberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista