En häst
Foto: Jens Meyer / Scanpix

Lysekils ryttarförening i ekonomisk knipa

1:34 min

Lysekils Ryttarförening är i kris. I höst har man svårt att betala hyra. Nu har man fått dispens av kommunen. Men vid nyår ska hyran betalas.

Ikväll sitter styrelsens för Lysekils ryttarförening i krismöte. Anledningen är den dåliga ekonomin. 

– Ekonomin är väldigt ansträngd, vi klarar inte av att betala hyran den här månaden. 

För att klara den akuta situationen har man haft möte med kommunen om att slippa hyran fram till nyår. Något som kommunen har gått med på. Totalt handlar det om 62 000 kronor har haft möte med kommunen och kommit överens om att hyran ska vara betald på årets sista dag. Totalt handlar hyran om 62 000 kronor. 

Man planerar ha färre hästar i framtiden. 

– Vi har en häst som ska säljas, säger Camilla Carlsson och fortsätter:

– Verksamheten påverkas inte av försäljningen. Det är mer panikartat med mindre hästar eftersom vi har två mindre hästar som inte har ridits senaste halvåret. 

Kommer det lösa sig?

– Man måste vara positiv, om allt klaffar så finns det hopp. 

Det är inte första gången som Lysekils ryttarförening är i ekonomisk knipa. Redan 2010 genomförde man en större organisatonsförändring för att rädda ekonomin. 

– El- och vattenkostnaderna har ökat, personalkostnaderna är en stor post, och hyran är en post. Det här blir tyvärr för mycket för vår budget i dagsläget, sa dåvarande ordförande Jon Hofny. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista