Ann-Sofie Alm, Moderaterna Munkedal
Ann-Sofie Alm, moderat oppositionsråd i Munkedal. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Ann-Sofie Alm (M): Partiledaren är otroligt viktig

Ann-Sofie Alm (M): Han gör det väldigt bra
0:57 min

Moderaternas opinionssiffror har stigit sedan Ulf Kristersson ersatte Anna Kinberg Batra som partiledare.

I dag får exempelvis Moderaterna över 20 procent i Novus partisympatimätning som SVT beställt – en ökning med över fyra procentenheter jämfört med för en månad sedan.

Ann-Sofie Alm (M) är oppositionsråd i Munkedal och hon säger att partiledaren är viktigt för att väljarna ska förstå vad partiet vill.

– Partiledaren är viktig för att man ska förstå och man ska höra, inte bara få ett brus, om vad politiken gör för människor. Och det tycker jag Ulf Kristersson gör väldigt bra.

Samtidigt är det väl ganska vanligt att en ny partiledare, särskilt om den tidigare har utsatts för mycket kritik, får bättre opinionssiffror i början. Vad krävs tror du för att han och ni ska behålla de här siffrorna och kanske öka ännu mer?

– Det krävs ju såklart hårt arbete, och det är inte så mycket i partitoppen som det krävs, utan det är ju helt enkelt vi som är nere och möter människorna i vardagen som måste berätta om våran politik. Och det tror jag att vi har fått en riktig energikick att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".