Montage av belastningsregister och vattenflaskor
Yasna Riveros jobbar själv som undersköterska och berättar att de kollas upp, hon tycker det är bra att samma görs inom idrotten. "De jobbar trots allt med barn", säger hon. Foto: Elin Angvarson/Sveriges Radio
#ungdomsledarekollen

Förälder positiv till kollen på idrottsledarna: "De jobbar trots allt med barn"

Yasna Riveros: Man vet inte vilka som rör sig runt ens barn
1:04 min

Yasna Riveros är en av de föräldrar som känner oro inför att lämna iväg barnen på träningen – trots att föreningen har kollat ungdomsledarnas brottshistorik.

Flera fall av övergrepp inom idrotten har uppdagats de senaste åren.

Yasna Riveros är förälder till en 10-åring som i flera år nu spelat i THC (Trollhättan Hockey Club). THC är en av få föreningar som P4 Väst varit i kontakt med som kollar ungdomsledarnas belastningsregister.

– Jag tycker det är bra, man vet inte vilka som rör sig runt sitt barn, säger Yasna Riveros.

Yasna Riveros säger att hon generellt är ganska orolig över att något ska hända sina barn och att ingen särskild oro riktas mot specifikt THC. 

– Jag känner mig trygg med ledarna. De är duktiga och kan sitt jobb, säger hon.

Vad skulle du göra om du fick reda på att något alarmerande förekom i föreningen?

– Jag har sagt ifrån i olika sammanhang innan. Hade jag sett någon ledare som gjort något misstänkt hade jag tagit tag i det direkt. Jag håller inte tyst, säger Yasna Riveros.

Har du erfarenhet av sexuella övergrepp, trakasserier eller ofredanden inom idrotten? Hör av dig till oss. Du kan alltid vara anonym.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".