Flera polisbilar och poliser utanför bingolokalen. det är mörkt.
1 av 4
Flera polispatruller kallades in i jakten på rånarna. Foto: Sveriges Radio/Frida Grönholm
bild av bingoskylten. månen lyser ovanför.
2 av 4
Rånarna försvann enligt vittnesuppgifter till polisen på en moped. Foto: Sveriges Radio/Frida Grönholm
Porträtt av David Falk.
3 av 4
David Falk höll lektion för sina trafikskoleelever vägg i vägg med bingolokalen när rånet skedde. Foto: Sveriges Radio/Frida Grönholm
bild av bingolokalen inifrån
4 av 4
Efter rånet fortsatte bingokvällen som vanligt. Ett tiotal personer samlades där och spelade och pratade om vad de varit med om. Foto: Sveriges Radio/Frida Grönholm

Väpnat rån i Uddevalla

Hallföreståndaren: Det är inte så att man reser sig och går för att det kommer någon och hotar
0:34 min

En bingolokal rånades i torsdags kväll mitt under pågående bingokväll. Tjuvarna fick med sig "en betydande summa pengar" och försvann på en vespa eller en moped.

– Två personer gick fram till personalen och tog upp en pistol och hotade personalen. De kom över pengar och sprang ut ur lokalen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Vid sextiden var flera polispatruller ute och letade efter de misstänkta personerna. Enligt vittnen försvann två personer, en av dem iklädd en grå huvtröja, på en vespa eller en moped.

Ingen skadades fysiskt vid rånet och efter att de misstänkta gärningspersonerna försvunnit pågick bingospelandet som vanligt.

– De kunder vi hade idag har inte tagit så illa vid sig. De satt kvar och ville fortsätta med det efter händelsen, spelar man bingo så gör man det, säger Leif Dahlborg som är hallföreståndare.

Enligt flera vittnen P4 Väst pratat med gick själva rånet väldigt fort. De berättar att två personer, en av dem beväpnad med något som såg ut som en pistol, rusade in i hallen. Gästerna försökte låtsas som ingenting och fortsatte titta på sina brickor för att inte provocera dem.

– Jag är lite i chock, annars är det bra, säger en person som var i bingohallen under rånet.

Hallföreståndare Leif Dahlborg är glad att ingen skadades, men han tror att rånet kommer påverka föreningslivet eftersom överskottet från spelet går till föreningslivet och idrotten.

– Pengar är bara pengar och huvudsaken är att ingen blev skadad, men det här är en olycka för idrotten i Uddevalla, säger han.

Exakt hur mycket pengar de båda personerna fick med sig är under torsdagkvällen inte känt, men enligt föreståndaren rör det sig om en betydande summa.

Att rånet gick snabbt märks inte minst i grannlokalen. Där driver David Falk en trafikskola. Precis när rånet skedde höll han föreläsning för sina körskoleelever.

– Vi hade teorikurs här och jag var vägg i vägg. Vi hörde ingenting. Men man blir ju matt när det händer sådant här. Det är jättetråkigt, speciellt för de som är och jobbar i bingohallen som försöker göra bra ifrån sig på jobbet och som ska behöva uppleva sådana här händelser, säger David Falk.

Vid sextiden på fredagsmorgonen var de misstänkta gärningsmännen fortfarande på fri fot, och enligt polisen har man inga spår efter dem heller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".