Bild på migrationsverkets byggnad i Vänersborg. Foto: Peter Olsson/ Sveriges Radio P4 Väst
Migrationsverket ändrar sitt beslut. Foto: Peter Olsson/ Sveriges Radio

Stopp för flyktingmottagandet på Restad gård

0:29 min

Migrationsverket beslutar nu att stoppa mottagandet av nyanlända på asylboendet Restad gård i Vänersborg – tvärtemot tidigare beslut.

P4 Väst har tidigare uppmärksammat att Migrationsverket fortsatt skicka nyanlända till Sveriges största asylboende Restad gård – trots stora problem med vägglöss i lokalerna.

Men nu ändrar Migrationsverket sin hållning helt och hållet. 

– Vi bedömer att människor inte ska bo där under sådana förhållanden som råder just nu, säger Hans Fagerlin, sektionschef på Migrationsverket.

Beslutet fattades efter att Hans Fagerlin gjorde ett besök på Restad gård för några veckor sedan.

– Migrationsverket införde ett omedelbart stopp på inflytt i Restad, medan storsaneringen pågår, säger Ole Guldahl, företrädare för fastigheten Restad gård. 

Stoppet är temporärt, och gäller under tiden som saneringsarbetet pågår.

– Vi har stoppat inflyttningar till Restad Gård då vi lyckats lösa boendefrågan och kunnat erbjuda boende på andra orter, säger Hans Fagerlin, och fortsätter:

– Boendeplatserna styrs centralt av Migrationsverkets boendesekretariat. Det har inte öppnats några temporära boenden med anledning av inflyttningsstoppet på Restad Gård utan befintliga boenden används. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista