Hanna Johansson och Jeanette Jerrebäck på Gullmarsgymnasiet
Hanna Johansson och Jeanette Jerrebäck tror att en legalisering av cannabis skulle ge högre brottslighet. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio

Duon gör tummen ner för förslag om att legalisera cannabis

0:35 min

Miljöpartisten Anders Schröder vill diskutera frågan om att legalisera drogen cannabis. Men han får inte medhåll av Hanna Johansson och Jeanette Jerrebäck.

Den miljöpartistiske riksdagsledamoten Anders Schröder vill, vid ett seminarium i riksdagen, diskutera frågan om att legalisera drogen cannabis.

Men det är inget bra förslag enligt Jeanette Jerrebäck och Hanna Johansson som båda är 18 år och som går på Gullmarsgymnasiet i Lysekil.

– Det är en väldigt aktuell diskussion eftersom det är många ungdomar i dag som tycker att man ska legalisera cannabis. Men jag kan inte se hur det skulle minska brottsligheten. Jag tror inte att problemen försvinner bara för att en blundar för dem, säger Jeanette Jerrebäck från Brastad. 

Hanna Johansson från Lysekil är inne på samma linje: 

– Det känns som att cannabis skulle bli normaliserat att hålla på med om det skulle bli legaliserat. Därför tycker jag inte om förslaget alls, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista