Maj-Britt Elmvik från Trollhättan.
1 av 2
Maj-Britt Elmvik från Trollhättan är en av drivkrafterna i det nya sjukvårdspartiet Regionens Framtid.
Ann-Charlott Gustafsson och Merja Henning från Uddevallapartiet som nu ingår i det nystartade partiet Regionens Framtid.
2 av 2
Ann-Charlott Gustafsson och Merja Henning från Uddevallapartiet som nu ingår i det nystartade partiet Regionens Framtid. Foto: Klaus Buchholz / Sveriges Radio

Nytt sjukvårdsparti startat i Trestad

1:18 min

De vill förstatliga sjukvården och att avskaffa regionen. Det är huvudfrågorna för nystartade partiet Regionens framtid, där bland annat Uddevallapartiet och Trollhättans framtid ingår.

Regionens Framtid är ett nystartat sjukvårdsparti som vill sammanföra olika lokala partier. I nuläget är det Uddevallapartiet, Trollhättans Framtid och Medborgarpartiet från Vänersborg som bildar detta partiet.

- Det är vårdfrågor som är det vi vill satsa på, säger Ann-Charlott Gustafsson i Uddevallapartiet.

Men planen är att samla ihop flera lokala partier inför valet nästa år som delar partiets kritik mot hur den svenska sjukvården fungerar idag.

– Det här partiet ska kunna jobba med regionspolitiken. För man kan inte säga att kommunen gör sina bitar och regionen sina bitar och sedan skyller man på varandra när man inte lyckas, förklarar partimedlem Maj-Britt Elmvik från Trollhättan, som sitter med i Trollhättans Framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista