Stor folksamling under en solig sommardag med festivaltält i bakgrunden.
Befolkningsmängden ökar i väst. Foto: Marcus Gorne/Sveriges Radio
Ny befolkningsstatistik

Tanums befolkning ökar mest

Befolkningen ökar i Väst och populärast är Uddevalla. I förhållande till befolkningen ökar antalet invånare mest i Tanum. Störst är minskningen i Mellerud.

I P4 Västs bevakningsområde har befolkningsmängden ökat med 405 personer. Uddevalla ökar mest med 145 personer, men i förhållande till sin befolkning ökar Tanum och Lilla Edet mest med 6 respektive 5 promille (76 och 66 personer).

Det är bara Dalslandskommuner som minskar i antalet invånare, och det gäller alla förutom Bengtsfors. Mellerud är efter tredje kvartalet 50 personer färre, men i förhållande till sin befolkningsmängd minskar Dals-Ed mest med sina -33 personer.

De kommuner som har fått fler invånare är Bengtsfors, Lilla Edet, Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg, medan antalet invånare sjunkit i Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål. Skillnaderna är dock väldigt små för Färgelanda, Munkedal, Sotenäs och Strömstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista