Claes Malmberg
Claes Malmberg Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Claes Malmberg chockerad över vittnesmålen

3:22 min

Claes Malmberg är chockerad över vittnesmålen om grova sexuella övergrepp i film- och teaterbranschen men inte förvånad över kritiken mot tystnadskulturen.

I ett stort gemensamt upprop som Svenska Dagbladet publicerade berättar nu 456 kvinnliga skådespelare från svenska film- och teaterbranschen om våldtäkter och sexuella övergrepp. Bland skådespelarna finns det också stora namn som Marie Göranzon, Lena Endre och Sofia Helin.

Som etablerad skådespelare känner till Claes Malmberg den svenska film- och teaterbranschen mycket väl och även tystnadskulturen som branschen bland annat anklagas för i detta uppropet. Ändå är han chockerad över hans kvinnliga kollegornas vittnesmål.

– Jag har inte varit med i situationen med grova övergrepp på min arbetsplats. Däremot vet jag naturligtvis att det finns manliga skådespelare som bete sig som svin, säger skådespelare Claes Malmberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista