Västtrafik i Uddevalla snett underifrån bild på klocka och Västtrafik-skylt
Foto: Maria Lundberg/Sveriges Radio

Flera hållplatser i Uddevalla dras in efter bråk

Trafikledaren: ”Utsätter våra förare för tjosan”
1:23 min

Flera busshållplatser i Uddevalla stängdes i torsdags av efter att passagerare flera gånger varit så stökiga både mot chaufförerna och vakterna.

– De skäller och gapar och är till och med otrevliga mot vakterna. Förarna har börjat tröttna nu, säger Kenneth Ferm, trafikledare på Omnibus.

Omnibus kör stadstrafiken i Uddevalla för Västtrafik.

De indragna hållplatserna är Unneröd, Ramnerödsskolan och Helenedalsvägen, och det är linje 1 som berörs av avstängningen. Hållplatserna stängdes av fram till fem på torsdag eftermiddag och på fredag mellan två och fem på eftermiddagen.

– Det är en vädjan om allmänhetens hjälp. Vi behöver göra något åt det här, säger Kenneth Ferm, och fortsätter:

– Hotet och tjafset drabbar tyvärr både förare och passagerare. Det är en ohållbar situation för alla.

Man drar in hållplatserna för att det under dagen inträffade en ytterligare incident på en av hållplatserna. Och så sent som i helgen kastades det både ägg och sten på bussar.

Under tisdagen hölls ett möte med chaufförerna om bland annat arbetsmiljön. Där uttalade ledningen att de kommer stänga av busshållplatser om detta fortsätter – vilket man nu gjort. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".