Ett stort gäng män sitter runt ett bord
De 30 männen samlades och pratade i sex timmar. Foto: Pål Eneroth

30 män samlades för att prata om sexuella trakasserier

0:36 min

Reklammannen Pål Eneroth tyckte det var dags för männen att samtala om sexuella trakasserier. Därför samlade han 30 män i Göteborg för ett samtal.

Det var för ungefär en vecka sedan som Pål Eneroth samlade ett stort gäng män i Göteborg för att prata om det som uppmärksammats efter kampanjen #metoo.

I flera branscher har kvinnor gått ut och berättat om de sexuella trakasserier de varit med om. Under onsdagen gick över 450 kvinnor inom svenska film- och teaterbranschen ut med ett upprop i Svenska Dagbladet. Kvinnorna berättar anonymt om hur de blivit sexuellt ofredade, utnyttjade och trakasserade under deras karriärer.

Pål Eneroth jobbar inom reklambranschen och säger att han tror det kan vara nyttigt för män att ses och prata ordentligt om ämnet. Inte bara på sociala medier. De 30 männen satt och pratade i sex timmar.

Vad pratade ni om?

– Vi pratade mycket om strukturer och att det handlar mycket om makt. Det är ganska lätt att prata om när vi diskuterar systemet, säger Pål Eneroth.

Vad kom ni fram till?

– Att låta kvinnor prata i det här sammanhanget, annars ska alltid män upp och prata ändå. Men det är viktigt att träffas på riktigt för oss och prata om detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista