italiens förbundskapten ian Piero Ventura och Andrea Belotti såg inte ut att ha roligt på dagens träning.
italiens förbundskapten ian Piero Ventura och Andrea Belotti såg inte ut att ha roligt på dagens träning. Foto: Antonio Calanni

Andreas Matz rapport från Italien: ”Låg stämning”

5:41 min

I morgon kan Italien säkra sin plats till VM i Ryssland.
Om stämningen är på topp inför matchen mot Sverige?
Inte riktigt.
– Det var inte så att de skrek och hade jättekul, rapporterar Andreas Matz från Italiens träning.

I dag genomförde Italien sin sista träning inför morgondagens playoff-retur mot Sverige. Radiosportens reporter Andreas Matz såg den första kvarten, som var öppen för media.

Han rapporterar om en låg stämning, både i laget och bland de italienska journalister som följer laget och var på presskonferensen inför matchen.

– Det var en väldigt modest presskonferens. Det var ganska låg stämning både bland journalister och Buffon (målvakten Gianluigi) och Ventura (Gian Piero, förbundskaptenen) som satt på podiet och nästan fick försvara sig, berättar han, och fortsätter med att beskriva stämning på Italiens träning:

– Även där tyckte jag att det inte utstrålade något självförtroende på det italienska laget. Det var visserligen grått och mulet väder, men det var inte så att de skrek och hade jättekul, utan det var inte så roligt för dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista