Jakob Johansson hemma i Trollhättan
P4 Väst träffade Jakob Johansson på barndomens gräsmatta hemma i Trollhättan i somras. Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio

Mild tror på Johansson mot Italien

Håkan Mild: Jag har stora förhoppningar
2:44 min

Jakob Johansson från Trollhättan hoppade in och sänkte Italien på Friends arena i fredags. I kvällens avgörande i Milano kommer han spela från start, i alla fall om man ska tro en annan Trollhätteson – Radiosportens expert Håkan Mild.

 – Ja, det lär han ju få göra nu när Albin Ekdal inte spelar. Det är en fantastisk kille som är väldigt trygg i sig själv och en väldigt duktig fotbollsspelare, säger Håkan Mild, som också är hoppfull inför kvällens dramatiska avgörande på klassiska San Siro.

– Jag har stora förhoppningar och tror det finns väldigt bra möjligheter för Sverige att ta sig vidare till VM.

Albin Ekdal, som startade tillsammans med Sebastian Larsson på innermittfältet i fredags klev då av skadad, och är redan borträknad från returmötet.

I stället väntas alltså Jakob Johansson åter ta plats i startelvan. En spelare som Håkan Mild i sin tidigare roll som sportchef i IFK Göteborg var med och värvade från FC Trollhättan redan 2007.

Hur är det med hans nerver tror du?

– Han är tryggheten själv så jag tror inte det kommer vara minsta problem.

Och hur kommer matchen att sluta då?

– Jag tror det slutar 0-0.

Ett resultat som skulle innebära svenskt VM-avancemang för första gången sedan VM i Tyskland 2006, och över 100 miljoner kronor till Svenska Fotbollförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".